LOOPBAANBEGELEIDING

Loopbaanbegeleiding


Voor de begeleiding van mensen met loopbaanvraagstukken werkt Psychopraktijk Merksem nauw samen met JobAssist. JobAssist richt zich specifiek op werkgerelateerde vragen en is daarvoor ook gemandateerd als loopbaancentrum voor VDAB. 

Tijdens loopbaanbegeleiding begeleiden we je om zo veel mogelijk te worden wie je wil en kan zijn. We gaan op zoek naar de beste match tussen mens en functie, zodat je elke dag met plezier naar je werk kan.

 

Wanneer is loopbaanbegeleiding iets voor jou?

- Je ambieert een nieuwe functie op korte of lange termijn.

- Je bent ontslagen of nam ontslag en je weet niet meteen welke richting je nu uit moet.

- Je bent uitgekeken op je huidige job, maar je weet niet welke job er dan wel bij je past.

- Je wil weten welke functies er het best passen bij je capaciteiten, je persoonlijkheid en je persoonlijke ontwikkelingsbehoeften.

- Je wil achterhalen waar je passie ligt op werkgebied.

- ... of elke reden die jij belangrijk genoeg vindt om te kijken naar je huidig functioneren binnen je werkcontext.


Deze loopbaanvragen worden in goede banen geleid door Anne Bogaerts. Zij versterkt ons team als loopbaanbegeleider en stress en burnout-coach. Ze houdt er van om samen met jou op zoek te gaan naar het best passende antwoord op jouw loopbaanvraag. Meer info over haar manier van werken, kan je terugvinden bij haar persoonlijk profiel op deze website.

 

Het eerste gesprek bij loopbaanbegeleiding is gratis en duurt meestal een half uur. In dit gesprek wordt er een duidelijk beeld geschetst van de aanpak en werkwijze en proberen we je verwachtingen helder te krijgen.

Wordt er na dit eerste gesprek beslist om samen te werken dan gebeurt dit in 4 tot 7 coachingsgesprekken van 1 uur.

 

Voor loopbaanbegeleiding kan je gebruik maken van loopbaancheques van VDAB. Dit wil zeggen dat je recht hebt op 7 uur loopbaanbegeleiding. Hiervan betaal je een eigen aandeel van 40 euro per loopbaancheque.

Een loopbaancheque geeft recht op 4 uur begeleiding en is te bestellen via www.vdab.be/loopbaancheques.

Voor een afspraak voor een verkennend gesprek kan je contact opnemen met Anne Bogaerts op 0475 94 65 41 of via anne@jobassist.be.