RELATIETHERAPIE

Relatietherapie

In relaties ontstaan patronen die er voor zorgen dat je als koppel altijd op hetzelfde punt terechtkomt. Er ontstaat dan een conflict en na verloop van tijd lijken er alleen nog maar lastige momenten te zijn.

Het kan heel moeilijk zijn om zonder hulp van buitenaf uit zulke patronen te raken.


In relatietherapie gaan we naar deze patronen kijken vanuit gedeelde verantwoordelijkheid. Vaak is er niet één schuldige: beide partijen moeten verantwoordelijkheid voor hun stuk van het patroon opnemen. We gaan dan op zoek naar waardoor zulke patronen ontstaan en hoe we er anders, constructiever, mee kunnen omgaan.


Wanneer de reden(en) voor de moeilijkheden duidelijker worden, kan er op een meer respectvolle en liefdevolle manier met elkaar worden omgegaan. Zo komt er uiteindelijk terug ruimte voor datgene wat jullie oorspronkelijk voor elkaar heeft doen kiezen.


Bij Psychopraktijk Merksem doen we relatietherapie met 2 therapeuten. Deze manier van werken heeft als voordeel dat het patroon waar jullie in verstrikt zijn geraakt vaak veel sneller duidelijk wordt en er dus ook sneller en doelgerichter naar een oplossing kan gewerkt worden. Daarnaast heeft het ook als voordeel dat de meerzijdige partijdigheid, die onontbeerlijk is tijdens relatietherapie, niet in het gedrang komt.


Zoals elke begeleiding begint een traject relatietherapie ook met een intakegesprek om jullie hulpvraag en verwachtingen duidelijk te krijgen.

Voor het inplannen van een intakesprek voor relatietherapie kan u contact opnemen met Arne op 0488 58 97 79 of arne@psychopraktijkmerksem.be of met Nora op 0485 13 57 89 of nora@psychopraktijkmerksem.be.