Nora van Wetten


Nora van Wetten

°1968


Sinds 2010 werk ik met veel plezier als psychotherapeut in een zelfstandige praktijk. De eerste jaren

in Nederland en sinds 2015 in België - Merksem.


Eind 1991 studeerde ik af als psychiatrisch verpleegkundige en bijna 20 jaar ben ik werkzaam

geweest binnen dit vakgebied. De 10 jaren daarna heb ik me gericht op het jonge kind. Binnen het werk als opvangouder en gezinscoach en thuis bij mijn eigen kroost. Het is in die periode dat ik in aanraking kwam met gestalttherapie. Mijn oudste dochter had in haar pubertijd een tijdje therapeutische begeleiding nodig en ik was daar als moeder nauw bij betrokken. De manier van werken en het effect op mijn dochter hebben mij dermate geënthousiasmeerd dat daar de wens is ontstaan om zelf de opleiding te gaan doen.


Mensen fascineren me. De creativiteit en veerkracht van mensen, jong en oud, om in velerlei situaties te (over)leven, kunnen mij oprecht ontroeren. Als psychotherapeut ga ik samen met je op zoek naar andere en nieuwe manieren om met je situatie om te gaan.

Wezenlijk benieuwd blijven naar de ander met zijn of haar verhaal zie ik als een van de belangrijkste taken voor mij als hulpverlener. Ik zie mezelf als betrokken, betrouwbaar, nieuwsgierig, analytisch en uitnodigend confronterend. Tot slot is humor voor mij onmisbaar.


Naast opleidingen psychiatrische verpleegkunde en de 4 jarige gestalttherapie opleiding heb ik de volgende opleidingen / cursussen gevolgd:

  • Agogisch werk
  • Gezinscounseling
  • Psycho-pathologie vanuit gestaltperspectief


Mijn contactgegevens zijn:

- nora@psychopraktijkmerksem.be

- 0485 13 57 89